Представе по сезонама

ШТЕФИЦА ЦВЕК У РАЉАМА ЖИВОТА, СЕЗОНА 2008/09.

Сезоне 2008/09. комад Дубравке Угрешић “Штефица Цвек у раљама живота” у режији Милана Белегишанина осваја Треће место на САПДВ у Старој Пазови и, такође, Треће место на Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије, као и пласман на Фестивал Фестивала у Требиње. На Фестивалу Фестивала у Требињу освојена је Златна маска за колективну игру и Златна маска за најбољу женску улогу припала је Биљани Леси.

МИРАНДОЛИНА, СЕЗОНА 2008/09.

Омладински ансамбл позоришта представом „Мирандолина“ у режији Зорана Радуловића и Цвијете Јовановић освојио је Прво место на Војвођанском фестивалу малих сцена.

ПЛАВА ПТИЦА, СЕЗОНА 2008/09.

„Плава птица“, чувени комад Мориса Метерлинка, бави се великим животним питањима. Потрага за Плавом птицом представља, на симболичан начин, потрагу за срећом. Представа поручује, на крају, да нам је права срећа најчешће пред носом.
Учешће на 52. Фестивалу сценског стваралаштва деце Војводине у Инђији са представом „Плава птица“ где смо освојили Прво место и награде за најбољу режију, костимографију, сценографију, сценски говор, Диплому за најбоље глумачко остварење добио је Станоје Рнић, а Диплому дечјег жирија Јована Радуловић.
Учешће на 31. Фестивалу сценског стваралаштва деце Србије у Убу са представом „Плава птица“ где смо освојили Треће место и награду за најбољу костимографију.

КАД БИ КУЛИСЕ ПРИЧАЛЕ, СЕЗОНА 2007/08.

Сезоне 2007/08. дечји ансамбл ниже успехе, представа “Кад би кулисе причале”, чији текст и режију потписују Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић осваја Треће место на Покрајинском фестивалу и пласман на Републички фестивал. Представа, такође,учествује на Позоришном фестивалу представа за децу “Фестић” у Београду.

ДЕВОЈКЕ, СЕЗОНА 2007/08.

„Девојке“
Режија: Богдан Јанковић

ДВА ПУТА ДВА ЈЕ ПЕТ, СЕЗОНА 2007/08.
Омладинска представа „Два пута два је пет“
Режија: Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић

БОЛЕСТ ПОРОДИЦЕ М, СЕЗОНА 2006/07.

У сезони 2006/07. изведен је позоришни комад Фауста Паравидина “Болест породице М.” у режији Сава Радовића са којим смо учествовали на Сусретима аматерских позоришних друштава Војводине у Старој Пазови.
“… болест породице и заједнице можда не захтева нужно прецизну дијагнозу (ко би се осетио позваним и компетентним да је постави, први бацивши камен!), али захтева некакву потенцијално лековиту реакцију, макар и несвесну. Ствар је у узајамном лечењу, у процесу зацељивања рана које никад не би требало да нестану потпуно, да заборавимо где су биле; нека заболе кад се мења време, као опомена.“

Душица Тодоровић – Лакова
ЕСПЕРАНТО ПОРОДИЧНИХ ПРИЧА

ПРИЧЕ ИЗ МЕРЛИНОВОГ ЗАМКА, СЕЗОНА 2006/07.

На 50-тим „Мајским сусретима“, Покрајинској смотри дечијег драмског стваралаштва, одржаној у Инђији, дечији ансамбл аматерског позоришта „Стеван Сремац“ освојио је Треће место и Бронзану плакету са представом „Приче из Мерлиновог замка“. Ансамбл је добио диплому за најбољу колективну игру, Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић диплому за најбољу сценографију представе, диплому стручног жирија за најбоље мушко глумачко остварење на сусретима добио је Душан Николић, а од дечијег стручног жирија дипломе за најбоља глумачка остварења добили су Ивана Стојановић и, такође, Душан Николић. Дечји ансамбл А.П.“Стеван Сремац“ учествовао је на Републичком фестивалу дечијег драмског стваралаштва у Убу где је Диплому за сценски говор и спонтаност у представи добила Ивана Стојановић, представа је упућена на Фестић и освојила Прво место и проглашена за најбољу представу у целини. У организацији удружења „Миллениум“ представа је изведена у оквиру кроса РТС-а у Хиллероду (Краљевина Данска).

ДОКТОР ШУСТЕР, 2005/06.

У сезони 2005/06., када славимо 60 година позориста, премијерно је изведен позоришни комад Душана Ковачевића «Доктор шустер» у режији Сава Радовића, са којим смо учествовали на САПДВ у Старој Пазови, а на Првом Фестивалу традиционалних позоришних форми Војводине у Јаши Томић освојили смо Друго место, као и Признање за најбољи сценски говор које је добио Зоран Радуловић, а Признања за најбоља глумачка остварења фестивала добили су Биљана Леси, Игор Иваноски и Винко Ступар. Нека од значајнијих гостовања ове представе су играње у Звездара театру у Београду и у Пазину (Република Хрватска) у оквиру прославе стогодишњице доласка професора Саше Шантала и изложбе уметности.

Гостовање у Београду „Звездара театар“ 22.10.2006. год.

Проглашење и додела награда, Јаша Томић

АФЕРА, 2005/06.

У оквиру манифестације Крос РТС-а кроз дијаспору коју од оснивања организује српско удрузење “Миленијум” из Хиллерода за Србе у Данској, ансамбл А.П.”Стеван Сремац” Дома културе Црвенка, као и просле године са представом за децу “Бајковита Косана”, тако и у наставку успесне сарадње, имало је прилику да након одрзаног Кроса РТС-а 29. априла 2006.год. изведе представу за децу “Афера”, сам текст и резија представе су дело цланова позориста који су представу прилагодили и адаптирали како би била сто интересантнија за децу у дијаспори. Гостовање је трајало три дана и у оквиру истог смо успели да обидјемо пар великих институција у Данској, конкретно Краљевско позористе, Краљицин двор, Малу сирену и Планетаријум у Копенхагену, Фредериков дворац у Хилероду, као и Хамлетов дворац у Хелсигору. Хиллерод, мали градиц поред Копенхагена у ком смо и боравили, инаце је домацин манифестације Кроса РТС-а кроз дијаспору која годисње окупи највеци број Срба који тренутно зиве у Краљевини Данској.
Улоге: Винко Ступар, Биљана Леси, Цвијета Јовановић, Зоран Радуловић, Љиљана Пешко, Ружица Ђурин. Организација: Весна Зоран

ИЗЛОЖБА, 60 ГОДИНА ПОЗОРИШТА

Поводом прославе 60 година континуираног рада Аматерског позоришта „Стеван Сремац“ организован је програм који је обухватио изложбу позоришних плаката, фотографија, чланака, костима и реквизита, изложбу је осмислио Зоран Радуловић, док је у сали Дома културе одржан свечани програм прославе у оквиру кога је приказан документарни филм о позоришту који су направили Марко Бошњак и Бојан Цветковић.

АДАПТАЦИЈА ЗГРАДЕ ДОМА КУЛТУРЕ ЦРВЕНКА, СЕЗОНА 2005.

Године 2005. Дом културе Црвенка значајно је адаптиран, урађена је хидроизолација, дрвенарија, фарбање, кречење, електричне инсталације, сцена, шминкерница…
Следеће фотографије приказују фазе радова и стање у ком је Дом културе некада изгледао…

ДИВЉЕ МЕСО, СЕЗОНА 2004/05.

У сезони 2004/05. са представом «Дивље месо» у режији Сава Радовића освојено је Прво место на Покрајинском фестивалу у Старој Пазови, Друго место и Сребрна плакета на Републичком фестивалу аматерских позоришта Србије, као и поновни пласман на Фестивал Фестивала у Требиње. На Фестивалу Фестивала Саво Радовић је освојио Диплому за најбољу режију и Златну маску за најбољу мушку епизодну улогу која је припала Зорану Радуловићу.

Фестивал Фестивала Требиње

СЕСТРЕ ПО МЕТЛИ, СЕЗОНА 2004/05.

Дечји позоришни ансамбл, са представом «Сестре по метли», је освојио Прво место на Покрајинској смотри деце у Инђији, Друго место и Сребрну плакету на Републичком фестивалу у Бечеју, као и Прво место и награду за најбољу представу у целини на 11. Позоришном фестивалу представа за децу «Фестић» у Београду.

БАЈКОВИТА КОСАНА, СЕЗОНА 2004/05.

Представа „Бајковита Косана“ је одиграна 23. априла 2005.године у оквиру манифестације Кроса РТС-а за наше Србе у дијаспори, Данском граду Хиллероду.

КОНКУРС, 2003/04.

Нормал 0 фалсе фалсе фалсе МицрософтИнтернетЕxплорер4
У сезони 2003/04. подмлађени ансамбл позоришта са представом «Конкурс» у режији Сава Радовића осваја Прво место на Покрајинском фестивалу у Старој Пазови, Прво место и Златну плакету на Републичком фестивалу у Кули и две Златне маске за најбољу мушку улогу коју је добио Винко Ступар и најбољу женску епизоду коју је добила Цвијета Јовановић, на Фестивалу Фестивала у Требињу. Позориште је представом «Конкурс» имало част да по први пут отвори «Барски љетопис» 2004.године.

Ансамбл позоришта је након Фестивала у Требињу посетио Манастир Острог, ноћио у конаку Манастира и ујутру су три члана ансамбла крштена у Доњем Манастиру, након Острога, ансамбл је продужио на гостовање у Бар.

СПИСАК СВИХ ПРЕДСТАВА ПО СЕЗОНАМА

* Иван Раос ДВЕ КРИСТАЛНЕ ЧАШЕ р. Миладин Калуђеровић
* Бранислав Нушић ОЖАЛОШЋЕНА ПОРОДИЦА р. Бора Стојановић
* Милан Мрдаљ ОД СВИХ ШКОЛА И ЗАНАТА НАЈЛЕПШЕ ЈЕ БИТИ ТАТА р. Петко Зорић
* Бајард Вајлер ПРОЦЕС МЕРИ ДАГАН р. Миладин Калуђеровић
* Бора Стојановић ПРОВИНЦИЈАЛЦИ р. Бора Стојановић
* Литерарна секција «Лептирићи» СНОВИ У ЉУЉАШЦИ р. Петко Зорић
* Бернард Шо ЂАВОЛОВ УЧЕНИК р. Петар Ујевић

1973/74. Марјан Матковић ТРОЈИЦА р. Душан Џакула
1974/75. Јован Кесеар ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ ДРУГОВИ ДА СМО МИ СВИ ВОЛОВИ р. Петар Машић
1974/75. Бранислав Нушић ГОСПОЂА МИНИСТАРКА р. Бора Стојановић и Петар Машић
1975/76. Стеван Сремац ПОП ЋИРА И ПОП СПИРА р. Петар Машић
1975/76. Жарко Јовановић-Команин ОГЊИШТЕ р. Благота Ераковић и Миладин Калуђеровић
1976/77. Мирослав Крлежа У АГОНИЈИ р. Иштван Варга
1978/79. Аугуст Стриндберг ОТАЦ р. Бора Стојановић
1979/80. Жарко Јовановић-Команин ПЕЛИНОВО р. Благота Ераковић и Миладин Калуђеровић
1980/81. Раде Павелкић КАВЕЗ р. Зоран Ружичић
1980/81. Велимир Суботић ЉУДИ р. Милутин Каришик
1981/82. Николај Велимирович Гогољ ЖЕНИДБА р. Милован Новчић
1982/83. Душан Ковачевић САБИРНИ ЦЕНТАР р. Братислав Младеновић
1982/83. Вера Огњеновић и Будимир Нешић ПОЗДРАВИ НЕКОГ р. Богомир Ђорђевић
1983/84. Франц Ксавер Крец СЕОСКО ДВОРИШТЕ р. Силвије Вадла
1984/85. Тоне Партљич МОЈ ТАТА СОЦИЈАЛИСТИЧКИ КУЛАК р. Петар Ујевић
1985/86. Иво Брешан ХАМЛЕТ ИЗ СЕЛА МРДУША ДОЊА р. Бобан Ђорђевић
1986/87. Алфонсо Састре БРЊИЦА р. Богомир Ђорђевић
1987/88. Ђорђе Лебовић и Александар Обреновић НЕБЕСКИ ОДРЕД р. Драган Кљајић
1987/88. Раде Павелкић КЛОВНОВИ р. Херцен Радоњић
1988/89. Милош Николић СВЕТИСЛАВ И МИЛЕВА р. Драган Јовић
1989/90. Бранислав Нушић СУМЊИВО ЛИЦЕ р. Иван Хансман-Јесенски
1990/91. Велимир Лукић ДУГИ ЖИВОТ КРАЉА ОСВАЛДА р. Иван Хансман-Јесенски
1990/91. Антоан де Сент Егзипери МАЛИ ПРИНЦ р. Драган Јовановић
1991/92. Јован Стерија Поповић ЛАЖА И ПАРАЛАЖА р. Богомир Ђорђевић
1991/92. Драган Јовановић ТРИ ЉУБАВНЕ СТРЕЛЕ р. Драган Јовановић
1992/93. Миодраг Караџић ЈЕСИЛ’ ТИ ТО ДОШ’О ДА МЕ ВИДИШ Сунчица Милосављевић
1993/94. Милош Николић АТЕНТАТ р. Јан Чањи
1994/95. Александар Поповић РАЗВОЈНИ ПУТ БОРЕ ШНАЈДЕРА р. Драгољуб Мутић
1994/95. Драган Јовановић РИБОК ИНДИЈАНАЦ р. Драган Јовановић
1995/96. Деана Лесковар ТРИ ЧЕКИЋА р. Драгољуб Мутић
1996/97. Душан Ковачевић ЛАРИ ТОМПСОН-ТРАГЕДИЈА ЈЕДНЕ МЛАДОСТИ р. Драгољуб Мутић
1997/98. Ханс Сакс ФАРСЕ р. Иван Хансман-Јесенски
1998/99. Момчило Настасијевић КОД ВЕЧИТЕ СЛАВИНЕ р. Иван Хансман-Јесенски
1999/00. Биљана Србљановић ПОРОДИЧНЕ ПРИЧЕ р. Иван Хансман-Јесенски
2000/01. Јежи Анджејевски ВРАТА РАЈА р. Милан Мађарев
2001/02. Золтан Егреши ПОРТУГАЛИЈА р. Иван Хансман-Јесенски
2001/02. Милан Мрдаљ ДОМ ЗА ВУЧИЋЕ р. Маја Ружичић, Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2001/02. Тенеси Вилијамс КУЋА ЗА РУШЕЊЕ р. Маја Ружичић
2002/03. Душан Ковачевић РАДОВАН ТРЕЋИ р. Драгољуб Мутић
2003/04. Александар Галин КОНКУРС р. Саво Радовић
2004/05. Горан Стефановски ДИВЉЕ МЕСО р. Саво Радовић
2004/05. Тери Прачет СЕСТРЕ ПО МЕТЛИ р. Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2004/05. Васка Јукић-Маријановић БАЈКОВИТА КОСАНА р. Саво Радовић
2005/06. Душан Ковачевић ДОКТОР ШУСТЕР р. Саво Радовић
2005/06. З. Радуловић и Ц. Јовановић АФЕРА р. Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2006/07. Фаусто Паравидино БОЛЕСТ ПОРОДИЦЕ М р. Саво Радовић
2006/07. Сандра Родић Јанковић ПРИЧЕ ИЗ МЕРЛИНОВОГ ЗАМКА р. Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2006/07. Зоран Радуловић ФРКА НА СНЕЖНИМ СТАЗАМА р. Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2007/08. Радослав Павловић ДЕВОЈКЕ р. Богдан Јанковић
2007/08. Снежана Андрејевић ДВА ПУТА ДВА ЈЕ ПЕТ р. Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2007/08. З. Радуловић и Ц. Јовановић КАД БИ КУЛИСЕ ПРИЧАЛЕ р. Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2008/09. Дубравка Угрешић ШТЕФИЦА ЦВЕК У РАЉАМА ЖИВОТА р. Милан Белегишанин
2008/09. Карло Голдони МИРАНДОЛИНА р. Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2008/09. Морис Метерлинк ПЛАВА ПТИЦА р. Зоран Радуловић и Цвијета Јовановић
2009/10. Александра Унтервегер ЛУДАЦИ (ИГРАНКА БЕЗ ПРЕСТАНКА) р. Милан Белегишанин …